Vytlačiť

Rastúce ceny energií, materiálov a pohonných hmôt ovplyvňujú náš život čoraz markantnejšie. Ako môžeme vykurovať a chladiť čo najhospodárnejšie? Ako vybrať optimálnu náhradu za nevyhovujúci kotol? Na čo možno čerpať dotácie a finančnú podporu? Aký zdroj tepla, technické a sanitárne zariadenia zvoliť pri stavbe alebo rekonštrukcii? Aj na tieto otázky bude hľadať odpoveď nadchádzajúci dvadsiaty druhý ročník medzinárodného veľtrhu Aquatherm Nitra. Tento tradičný veľtrh vykurovacej a klimatizačnej techniky, vzduchotechniky, sanity, merania a regulácie, solárnej a fotovoltickej techniky sa bude konať 7. – 10. februára 2023 na výstavisku AGROKOMPLEX Nitra.

Príďte na veľtrh načerpať inšpiráciu, finančné prostriedky aj technológie vystavovateľov, v jeden deň a na jednom mieste, to bude nové motto pre laických návštevníkov veľtrhu Aquatherm Nitra 2023.

Bezplatné poradenstvo pre domácnosti.  Nie sú vám ľahostajné účty za energie? Chcete využívať obnoviteľné zdroje energie alebo uvažujete o nákupe nových úspornejších spotrebičov? Odborní konzultanti v expozícii Slovenskej inovačnej a energetickej agentúry vám v rámci programu „ŽIŤ ENERGIOU“ poradia, ako vybrať najvhodnejšie a čo najefektívnejšie zariadenie. Novinkou nadchádzajúceho ročníka bude aj informačné centrum Slovenskej agentúry životného prostredia a nedávno zverejneného programu OBNOV DOMPlánu obnovy a odolnosti Slovenskej republiky s cieľom do roku 2026 podporiť príspevkom na obnovu domu až tridsaťtisíc starších domov a znížiť tak ich energetickú náročnosť, pozitívne ovplyvniť hospodárenie domácností a prispieť k zlepšeniu kvality životného prostredia a zdravia obyvateľov Slovenska. Návštevníci získajú v rámci jedného návštevného dňa v expozíciách vystavovateľov nielen relevantné informácie o konkrétnych možnostiach energetických úspor a financovania aj informácie  o technológiách, cenách a dodacích lehotách. Súčasťou akcie je štvordňový sprievodný program určený odborníkom aj laikom spojený so živým vysielaním internetovej televízie priamo z priestorov veľtrhu.

V rámci veľtrhu sa bude prezentovať viac ako stopäťdesiat vystavovateľov, ktorí návštevníkom ponúknu ucelenú prehliadku od kotlov, tepelných čerpadiel cez solárne systémy a vybavenie kúpeľní až po inteligentné riadenie domov a budov s apelom na udržateľnosť a úspory energií.

Vstup na veľtrh je po registrácii na webových stránkach veľtrhu pre návštevníkov zadarmo.

AT Nitra 2023 banner 275390px