Vytlačiť

Vážení členovia, v rámci služieb poskytovaných členom zväzu si Vás dovoľujeme informovať o, že na tlačovej konferencii MŽP SR, konanej pri príležitosti Svetového dňa Zeme dňa 21. 4. 2009 v Bratislave bola oficiálne za účasti ministra životného prostredia vyhlásená súťaž o

Národnú podnikateľskú cenu za životné prostredie v SR 2009.

Národná súťaž nadväzuje na súťaž o Európske ceny za životné prostredie v podnikaní (European Business Awards for the Environment - EBAE), organizovanú Generálnym direktoriátom pre životné prostredie Európskej komisie. Podmienkou účasti v európskej súťaži je získanie popredného umiestnenia v národnej súťaži, ktorá bola na Slovensku organizovaná  po prvýkrát v roku 2007.

Súťaž aj v tomto roku vyhlásila ASPEK – Asociácia priemyselnej ekológie na Slovensku pod záštitou ministra životného prostredia.

Cieľom súťaže je morálna podpora a propagácia aktivít podnikateľských subjektov, ktoré si uvedomujú svoju zodpovednosť voči súčasným, ale aj budúcim generáciám a svojimi činmi výrazne prispievajú k znižovaniu negatívnych vplyvov svojich činností na životné prostredie. Súťaž má podporiť záujem o aktivity podnikateľov, zamerané na udržateľný rozvoj, ktoré predstavujú výrazný prínos pre hospodársky a spoločenský rozvoj bez ujmy na životnom prostredí a prírodných zdrojoch.

Všetky informatívne a procesné materiály súvisiace so súťažou sú dostupné na internetovej stránke www.aspek.sk. Odpovede na prípadné otázky a doplňujúce informácie Vám poskytne  Sekretariát ASPEK.

Podrobnejšie informácie o súťaži, ako aj o kontaktoch na organizátorov vrátane prihlášky sú uvedené v prílohe.

Príloha: Národná podnikateľská cena za životné prostredie v SR - propozície