Vytlačiť

 

Obnovená pracovná skupina celoeurópskej federácie stavebného priemyslu FIEC “Malí a strední podnikatelia” sa bude zaoberať nasledovnými témami :

a) financovanie MSP (rizikový kapitál, dlhodobé a krátkodobé úvery) s ohľadom na špecifiká stavebného priemyslu (zálohové financovanie, garancie, zádržné, atď.);

b) vysoké zábezpeky vyžadované pre PPP projekty (ako ručenie za úspešné ukončenie a/alebo realizáciu údržby) ktoré môžu len ťažko poskytnúť malé a rodinné podniky;

c) uľahčenie nástupníctva alebo prevzatia MSP.

Predseda „Pracovnej skupiny MSP p. viceprezident Dirk Cordeel vyzýva všetkých členov k aktívnej účasti na práci obnovenej pracovnej skupiny, ktorá uskutoční svoje prvé zasadnutie v Bruseli v priestoroch FIEC, Avenue Luise 225 v utorok, 4/3/2008 od 10.30 do 15.30 hod.). Stanovený rokovací jazyk pracovnej skupiny je angličtina, nepočíta sa s tlmočením počas práce tejto PS.

Členské krajiny sú vyzvané, aby do tejto pracovnej skupiny menovali svojich zástupcov prostredníctvom sekretariátu FIEC najneskôr do pondelka, 25.2.2008.

V predchádzajúcej pracovnej skupine pre MSP pracovali zástupcovia belgického, nemeckého, britského, francúzskeho, talianskeho a tureckého zväzu.

FIEC pred rokovaním skupiny uverejnil na svojej web – stránke www.fiec.eu nasledovné materiály :

Podmienky financovania malých a stredných podnikov

Vysoké finančné zabezpečenie vyžadované v rámci projektov PPP

Uľahčenie nástupníctva či prevzatia MSP

Zákon o Malom Podnikaní

Záujemcovia o zapojenie sa do agendy MSP na národnej i celoeurópskej úrovni sa môžu prihlásiť na sekretariát ZSPS (Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.).

V prílohe uverejňujeme aj návratku pre prípadných záujemcov o zapojenie sa do práce celoeurópskej pracovnej skupiny FIEC pre MSP.


Zdroj : FIEC / Ulrich Paetzold