Vytlačiť

V Januári 2007 Európska Komisia uverejnila Akčný Program (COM(2007)23, zo dňa 24/01/2007) zameraný na zníženie administratívnej záťaže podnikania v EU o 25% do roka 2012 a sústredený na 13 prioritných oblastí, medzi iným: podnikové právo, pracovné prostredie / zamestnávateľské vzťahy, štatistiky, daňové zákony (DPH), životné prostredie a verejné obstarávanie.

V rámci tohto Akčného Programu – ktorý bol uverejnený na plenárnom zasadnutí nášho ECO-PLEN dňa 17/04/2007 – a z iniciatívy Belgickej webstránky www.kafka.be (dostupná aj v angličtine), Európska Komisia vyhlasuje dlhodobé online konzultácie určené pre podnikateľov.

Zmyslom týchto konzultácií je zhromaždiť problémy a návrhy o súčasných administratívnych záťažiach ktorým podnikatelia čelia v jednotlivých krajinách.

Každé 3 mesiace Komisia pripraví sumarizáciu podnetov a celkové stanovisko, ktoré bude uverejnené na webstránke Európskej Komisie. Myšlienky a námety vznesené podnikateľmi budú podkladom pre prípravu opatrení EÚ na zníženie administratívnych záťaží.

Táto konzultácia je dostupná v 22 jazykoch na webstránke GR Podnikanie a priemysel (DG Enterprise and Industry) -
http://www.ec.europa.eu/enterprise/admin-burdens-reduction . Odporúčame vám venovať tejto problematike pozornosť a prípadne sa aj zapojiť do tohto programu EÚ.

Zdroj : FIEC - Christine Le Forestier
Kontakt ZSPS : Ing. Myron Majdák