Vytlačiť

Rozširovanie ekologických kritérií vo verejnom obstarávaní EÚ

3 nové skupiny produktov –

výstavba ciest a dopravné značenie, osvetlenie ciest,  stenové panely

pripomienky do 10/11/2008 (5/12/2008)

Útvary Európskej Komisie - DG Environment začali s prípravou druhej skupiny environmentálnych kritérií pre odporúčanie ich zapracovania do procedúr „zeleného verejného obstarávania“ (“green public procurement criteria”) pre 10 skupín výrobkov.

Príprava spoločných kritérií „zeleného obstarávania“ GPP sa uskutočňuje v súvislosti s nedávno vydaným vyhlásením EK o „verejnom obstarávaní zameranom na lepšie životné prostredie“.

DG Environment práve vydalo návrhy kriteriálnych dokumentov na preskúmanie a prediskutovanie u zostavy ďalších 3 skupín výrobkov (prílohy):

FIEC vyzýva členské federácie a zväzy o posúdenie týchto dokumentov a zaslanie prípadných pripomienok na sekretariát FIEC, a to najneskôr 10. novembra 2008;

A/ALEBO

priamo na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript., s kópiou na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript., najneskôr 5.  decembra 2008.

Prílohy :

   - Kriteriálny list Výstavba ciest
   - Kriteriálny list Osvetlenie ciest
   - Kriteriálny list Stenové panely

Zdroj : FIEC / Christine Le Forestier