Vytlačiť

Európska komisia vyhlásila súťaž Horizon Prize on Materials for Clean Air na vývoj materiálov pre zlepšenie životného prostredia predovšetkým v mestách.
Ide o vývoj materiálov a materiálových riešení na obmedzenie vplyvu aerosólov a prachových častíc na ľudské zdravie.
Cena bude udelená takému výsledku, ktorý na základe návrhu a vývoja nových materiálov poskytne cenovo dostupný, trvalo udržateľný spôsob pre zníženie koncentrácie aerosólov a prachových častíc v mestských aglomeráciách.
Súťaž je otvorená pre jednotlivcov aj kolektívy – bez obmedzenia. Taktiež nie je nijako obmedzený alebo určený typ a druh materiálov, ktorých by sa riešenie mohlo/malo týkať.
Ďalšie podrobnosti nájdete nižšie alebo na stránke Horizon Prize on Materials for Clean Air resp. na tejto stránke Participant Portal-u.


RNDr. Dušan Janičkovič, Národný kontaktný bod pre Horizont 2020: Nanotechnológie, pokročilé materiály, výrobné procesy a postupy

Centrum vedecko-technických informácií SR (CVTI SR), Lamačská cesta 8/A, 811 04 Bratislava

Tel: +421 2 59410 563, Mobil: +421 918 547 348, E-mail: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript., Skype: djan105, http://h2020.cvtisr.sk