Vytlačiť

Dobrý deň, dovoľujem si Vám zaslať informáciu o projekte Slovenskej živnostenskej komory pod heslom PRÁCA A ZAMESTNANOSŤ.

STERED PROGRAM – ROZVOJ VIDIEKA je nosný projekt pre tvorbu trvalo udržateľných pracovných miest dlhodobo znevýhodnených nezamestnaných.

Pre stabilizáciu stredného stavu, ktorí tvoria malí a strední podnikatelia, je dôležité mať dostatok kúpnej sily a možnosť vytvárať nové pracovné príležitosti. Súčasný stav nám však poukazuje pokles stredného stavu, ktorý sa premietol i do zvýšených počtov exekúcií, nárastu nezamestnanosti. Dôležitou súčasťou je spájanie spoločného záujmu na zmenu ekonomického postavenia podnikateľa na Slovensku.

Slovenská živnostenská komora práve v projekte STERED PROGRAM – ROZVOJ VIDIEKA našla spôsob oživenia ekonomiky. Pre oboznámenie s PROGRAMOM Vám zasielam nasledovný link: http://www.xanto.sk/projektova_cinnost.html

V súčasnom období prebiehajú schvaľovacie procesy pre jednotlivé operačné programy. Schválenie operačných programov však neznamená, že sa hneď začína čerpanie prostriedkov. Riadiace orgány musia najprv pripraviť súvisiacu dokumentáciu, a najmä príručky pre žiadateľov a hodnotiteľov, pred tým, ako sa zverejnia prvé výzvy v rámci operačných programov. To je priestor aj pre nás, aby sme do príručiek mohli zahrnúť základné myšlienky STERED PROGRAM – ROZVOJ VIDIEKA :

  1. výchovne
  2. sociálne
  3. environmentálne

Preto privítame Vaše podnety a pripomienky a v neposlednom rade rozširovanie myšlienky PROGRAMU. V tejto súvislosti prikladám základný materiál k PROGRAMU s uvedenými garantmi a partnermi PROGRAMU.

V druhej polovici mesiaca november, resp. začiatkom decembra bude zasadnutie Sekcie pre obchod, služby a projektový rozvoj SŽK. Po tomto zasadnutí bude predkladaný súborný materiál do predstavenstva SŽK a následne predkladaný na rezorty.

Vopred ďakujem za ústretovú spoluprácu.

Na Vaše otázky sme kedykoľvek pripravení odpovedať.

Ing. Ján Plesník – 0905 361 767