Vytlačiť

Veľvyslanectvo USA v Kišiňove informovalo ZÚ Bukurešť o zámere verejného obstarávania stavebných prác pre obnovu centralizovaných zavlažovacích systémov, financovaných z americkej rozvojovej pomoci v rámci Millennium Challenge Compact programu. Zámer verejného obstarávania je uvedený v prílohe. Záujem o účasť v uvedenom verejnom obstarávaní je potrebné potvrdiť na obidve adresy uvedené v zámere – tak na zastúpenie amerického rozvojového programu (Millenium Challenge Account), ako aj na spoločnosť, ktorá bola poverená prípravou verejného obstarávania (Procurement Agent Mr. Roumen Tarkalanov) a to do 18.08.2012, do 20.00 hod. miestneho času (+1 hod. oproti času v SR). Registračné číslo obstarávanie je PIN 01, všetky informácie sú uvedené na web stránke http://mca.gov.md/en/Procurements.html v anglickom jazyku.

Existujúce zavlažovacie systémy sú 35-50 rokov v používaní a potrebujú generálnu opravu, podľa odhadu inžinierov je potrebné cca 60 % systémov vymeniť, pretože sú poškodené čerpadlá, elektrické systémy a ovládacie panely. Z dôvodu poškodených systémov sa v súčasnosti zavlažuje len 10 – 20 % poľnohospodárskej pôdy, ktorá by mala byť zavlažovaná. V súčasnosti sa vykonávajú príslušné topografické, geotechnické štúdie, prieskumy zloženia pôdy a vody a stavu zavlažovacích systémov.

Dagmar Repcekova
Ambassador
Embassy of the Slovak Republic
1-3 Otetari Street
020 977 Bucharest
ROMANIA
Tel.: +40-21-3006 107 Fax: +40-21-3006 101
e-mail: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.
website: http://www.mzv.sk/bukurest