Vytlačiť

28.10.2022 | V sobotu sa vôbec prvýkrát uskutočnia spojené voľby do orgánov samosprávy obcí a samosprávnych krajov. Zvyčajne ide o voľby, ktorým našinci venujú zníženú mieru pozornosti. Aký význam im pripisujú zástupcovia slovenského biznisu, HN zisťovali vo veľkej ankete.

28.10.2022 | Už tento víkend prebehnú voľby, ktorým Slováci zvyknú venovať menej pozornosti. Platí to minimálne v prípade výberu županov, kde naposledy nehlasovala ani tretina našincov – horšie na tom bola s necelými 23 percentami už iba selekcia europoslancov. Aby vzrástol záujem o regionálne dianie, politici rozhodli, že vôbec prvýkrát sa bude u nás hlasovať v spojených samosprávnych a komunálnych voľbách

Akú dôležitosť majú blížiace sa voľby v očiach slovenského biznisu, sa HN rozhodli zistiť prostredníctvom veľkej ankety s jej zástupcami. Jednotlivé asociácie a organizácie zodpovedali dve otázky:

1. Aký význam pripisujete komunálnym a krajským voľbám? V čom sú pre biznis dôležité?

2. Aké opatrenia pre biznis očakávate od župana a primátora či starostu?​

SLOVENSKÁ ALIANCIA MODERNÉHO OBCHODU

odpovedá predseda Martin Krajčovič:

1. Každé voľby majú zmysel a mali by požívať vážnosť aj zo strany verejnosti. Samospráva má v súčasnosti veľké kompetencie a spravuje veľkú časť verejných financií. Okrem toho má aj výkon prenesených kompetencií štátnej správy. Pre súčasné aj budúce investície je preto veľmi dôležité, aké prostredie, infraštruktúru, školy či škôlky má daná samospráva na svojom území. Rovnako ako aj efektívne a promptne vykonáva cez svoj úrad zverené kompetencie.

Celý článok si môžete prečítať na https://hnonline.sk/volby-2022/komunalne-volby/96048492-velka-anketa-s-ludmi-zo-slovenskeho-biznisu-podnikatelia-prezradili-co-ocakavaju-od-zvolenych-politikov