Vytlačiť

Úrad ZSPS v spolupráci s MVRR SR zabezpečil aj v tomto roku prezentáciu ZSPS  a  svojich vybraných členov na stavebnom  veľtrhu IBF v dňoch 21.-25.4.2009 v Brne. Spoločný výstavný stánok vystavovateľov SR bol  umiestnený v hale B, č. stánku 006 na ploche 144 m2 na výhodnom mieste,  na začiatku haly hneď pri hlavnej komunikácii. ZSPS spolu s firmami CELOX, s.r.o. a SOFIZ, s.r.o. Viničné mal v tomto združenom výstavnom stánku samostatnú kóju na ploche cca 15 m2.  

Okrem  ZSPS mali v tomto výstavnom stánku expozície aj:

MVRR SR, SOPK Trenčín, VÚC Trenčín, VÚC Žilina, VÚC Košice a VÚC Banská Bystrica.

Expozícia ZSPS bola obohatená o výstavné exponáty a propagačné materiály firiem CELOX, s.r.o. a SOFIZ, s.r.o. Viničné, ktoré v rámci spoločného stánku vykonávali aj svoju komerčnú činnosť. Podľa vyjadrenia generálneho riaditeľa firmy  CELOX, s.r.o. p. Fischera , propagácia a prezentácia firmy takouto formou bola veľmi úspešná, čo okrem početných návštev a záujmu odborníkov  potvrdil aj objem dohodnutých  dodávok výrobkov (len za 2.deň veľtrhu cca 331 tis € ).Nie je preto náhoda , že táto členská firma sa pravidelne zúčastňuje výstavných aktivít pod gestorstvom ZSPS. Jej obchodná stratégia úspešne využíva aj tieto možnosti a je na škodu , že túto formu prezentácie firiem napriek veľkej snahe úradu ZSPS nevyužívajú viacerí členovia.

Zástupcovia úradu ZSPS,  podávali návštevníkom a firmám informácie zo všetkých oblastí činnosti, podmienkach a výhodách členstva v ZSPS, a viacerí z nich  prejavili záujem o výmenu informácií prostredníctvom elektronickej pošty, internetových stránok  a firmy zo Slovenska aj o členstvo v ZSPS.

Znovu sa tak potvrdilo ,že  účasť ZSPS a členských firiem v spoločnom výstavnom stánku na výstavách a veľtrhoch so stavebným zameraním (za mimoriadne výhodných podmienok a aj s komplexnými službami) má svoje opodstatnenie  a veľkou mierou prispieva okrem vytvárania lepších podmienok pre komerčné aktivity členských firiem aj k zvyšovaniu imidžu ZSPS medzi laickou a aj odbornou verejnosťou.

ZSPS sa významne podieľal aj na organizácii odborného a sprievodného programu veľtrhu a bol spoluorganizátorom stretnutia stavebných podnikateľov Slovenskej a Českej republiky. Stretnutie sa konalo na vysokej odbornej a spoločenskej úrovni za účasti takmer 90 účastníkov zo SR a ČR a bolo venované výmene informácií a skúseností o súčasnom stave ekonomiky SR a ČR a jeho  dôsledkoch a východiskách pre stavebníctvo.

Na tomto podujatí vystúpili:

Podujatie pokračovalo neformálnou diskusiou  , možno ho hodnotiť ako úspešné a splnilo svoj účel a prispelo k vzájomnej informovanosti podnikateľov SR a ČR o situácii v stavebníctve a možnostiach jej zlepšenia.

Podobné aktivity pripravuje ZSPS aj pre rok  2010 a veríme že ponúkané možnosti prezentácie v spoločnom výstavnom stánku ZSPS využijú aj ďalšie členské spoločnosti ZSPS.

(*) obe prezentácie sú k dispozícii registrovaným užívateľom (členov ZSPS) na stiahnutie na tejto adrese