Vytlačiť

 

 VYHLÁSENIE
15. ROČNÍKA CELOŠTÁTNEJ VEREJNEJ NEANONYMNEJ SÚŤAŽE 

STAVBA ROKA 2009

 

v y h l a s u j ú 

15. ročník celoštátnej  verejnej neanonymnej súťaže
STAVBA ROKA 2009.
 
ORGANIZÁTOR SÚŤAŽE:

ZDRUŽENIE PRE ROZVOJ SLOVENSKEJ ARCHITEKTÚRY A STAVEBNÍCTVA - ABF SLOVAKIA.


Poslaním súťaže je podpora kvality komplexnej realizácie stavebného diela ako  súčasť  uceleného systému zabezpečovania kvality vo výstavbe a   stavebníctve s cieľom v reálnom čase dosiahnuť  európske  štandardy. Jedným z gestorov tohto systému je   Ministerstvo výstavby a regionálneho rozvoja  SR a garantmi kvality jeho realizácie sú Slovenská komora architektov a Slovenská komora stavebných inžinierov. Vyhlasuje sa pre všetky stavebné diela – pozemné stavby, inžinierske stavby (novostavby, rekonštrukcie) -  realizované na území Slovenskej republiky, bez ohľadu na štátnu príslušnosť  autora architektonického riešenia,  projektanta, zhotoviteľa, ako aj stavebníka.

Podmienka:  dokončené stavebné dielo, na ktoré sa vydalo kolaudačné rozhodnutie s nadobudnutím jeho právoplatnosti  v období od 1. apríla 2008  do 31. mája 2009. Pri možných etapách realizácie jedného investičného zámeru platí termín nadobudnutia právoplatnosti kolaudačného rozhodnutia poslednej jeho etapy (stavby) od 1. apríla 2008 do 31. mája 2009   s tým, že termín nadobudnutia právoplatnosti na jeho  prvej etape (stavbe)  je najneskôr od 1. apríla 2006.

Slávnostné vyhlásenie výsledkov  súťaže sa uskutoční 1. októbra  2009 v Bratislave.   Súčasťou tohto podujatia je aj vernisáž  putovnej výstavy STAVBY ROKA 2009 (jej reinštalácia potrvá do konca mája 2010),  t. j. výstavy všetkých  odbornou porotou posudzovaných súťažných návrhov.

Rámcové kritériá hodnotenia

Prihlásené stavebné diela - pozemné stavby,  inžinierske stavby  (novostavby, rekonštrukcie)  -  vo dvoch kolách posudzuje a hodnotí v kategóriách: bytové budovy, nebytové budovy nevýrobné, nebytové budovy výrobné, inžinierske stavby, vodohospodárske stavby odborná porota s medzinárodnou účasťou  (podľa predpísanej technickej dokumentácie, ako aj ich obhliadkou) na základe týchto rámcových kritérií hodnotenia:

C E N Y

Podľa štatútu súťaže odborná porota v tomto ročníku udelí:
tri nominácie na hlavnú cenu (bez udania poradia) z nich jednu hlavnú cenu titul  STAVBA ROKA 2009.

Ďalej táto porota udeľuje:

dve ceny za celospoločenský prínos: 

ako aj sedem cien vyhlasovateľov súťaže, a to:

Prihlášku do súťaže môže podať každá právnická alebo fyzická osoba, ktorá stavebné dielo realizovala, alebo sa akýmkoľvek spôsobom podieľala na jeho  realizácii, t. j. autor architektonického riešenia,    hlavný projektant, hlavný zhotoviteľ stavby (stavebná firma), stavebník,  ak  stavebné  dielo  zdokumentuje a zaplatí prezentačný poplatok.

Uzávierka  prihlášok  do súťaže: 15. máj 2009.
Odovzdanie  kompletnej  dokumentácie podľa súťažných podmienok:
31. máj 2009. 
Súťažné podmienky STAVBA ROKA 2009 a prihlášky do súťaže možno získať na adrese organizátora súťaže:

 

Drieňová 34,   821  02  Bratislava 2
Tel.:  02/ 4329 5525,  e-mail: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.
www.abcinterier.sk/stavba_roka_abf_slovakia