Vytlačiť

Vážení členovia RÚZ, Vážené dámy, Vážení páni,

dovoľujeme si Vás požiadať o spoluprácu na projekte Byrokratický nezmysel 2012, ktorého odborným garantom je Združenie podnikateľov Slovenska.

Byrokratický nezmysel 2012 je súťaž o anticenu pre legislatívne opatrenie komplikujúce život podnikateľom.

Cieľom je identifikovať legislatívne opatrenia alebo byrokratické povinnosti, ktoré podnikateľom sú zbytočné, duplicitné alebo ich plnenie odporuje plneniu inej povinnosti stanovenej v legislatíve.

Zmyslom súťaže je pokúsiť sa odstrániť „víťaza“ súťaže z legislatívy a pomôcť tak vylepšovať podnikateľské prostredie na Slovensku.

Projekt má dve časti. V prvej podnikatelia aj široká verejnosť navrhujú kandidátov na víťaza (do 30.06.2012), následne určíme top 10 a do konca septembra 2012 bude prebiehať hlasovanie. Nominovať byrokratické nezmysly môžete na www.byrokratickynezmysel.sk.

Námet pochádza z Českej republiky, kde si hlasovanie získalo veľkú popularitu. Veľkou výhrou je najmä to, že sa niektoré „výherné“ absurdity podarilo aj reálne odstrániť z platnej legislatívy!

S pozdravom a poďakovaním,

 

Peter Molnár
výkonný sekretár
Republiková únia zamestnávateľov
Digital Park II, Einsteinova 23
851 01 Bratislava 5
T: +421-2-330-14-281
M: +421-911-772-122
E: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.
W: www.ruzsr.sk