Vyhlásenie výsledkov SR 2018

1Gala večer pri príležitosti slávnostného odovzdávania cien 24. ročníka prestížnej celoštátnej súťaže realizovaných stavieb na Slovensku Stavba roka 2018 a otvorenia veľtrhov CONECO a RACIOENERGIA sa konal 27. marca 2019 v priestoroch Incheba Expo Arény v Bratislave. Účastníkmi boli významné osobnosti verejného, politického a spoločenského života, akademickej obce, ale predovšetkým tí, ktorým bol tento slávnostný večer určený, architekti, projektanti, zhotovitelia, stavebníci, developeri. Slávnostné odovzdávanie ocenení vysielala RTVS v priamom prenose na rtv:2. Súčasťou večera bola aj vernisáž výstavy Stavba roka 2018.

Záznam z Gala večera vysielala RTVS v ten istý deň na rtv:2 o 21:00 hod.

Záštitu nad 24. ročníkom súťaže realizovaných stavieb Stavba roka 2018 prevzal minister dopravy a výstavby SR, pán Árpád Érsek.

Ceny udeľovala odborná porota po preštudovaní zaslanej technickej dokumentácie stavieb a na základe ich obhliadky in situ. V tomto ročníku udelila odborná porota celkom 9 cien 8 stavbám.

Ceny pozostávajú z diplomov a kovových artefaktov, ktorých autorom je akademický sochár Rasťo Trizma.

V rámci už 10. ročníka bola udelená Cena verejnosti na základe hlasovania na internetovom portáli www.stavbaroka.zoznam.sk .

Súčasťou večera bola vernisáž výstavy Stavba roka 2018

Portfólio prihlásených stavieb prináša katalóg Stavba roka 2018