Vytlačiť

excavator PBH47RG

Bratislava | 2. júla 8:16 | (TASR) - Súčasne s nárastom práce v lete pribúdajú aj pracovníci, pretože na trhu práce sa objavujú sezónni pracovníci a brigádnici.

 

V letnej sezóne je najviac práce a výkony sú najvyššie. Veľké stavby pokračujú podľa harmonogramu a pribúdajú práce predovšetkým na drobných stavbách ako sú rodinné domy, opravy, údržba, rekonštrukcie. Povedal to pre TASR prezident Zväzu stavebných podnikateľov Slovenska (ZSPS) Pavol Kováčik.

Súčasne s nárastom práce v lete pribúdajú aj pracovníci, pretože na trhu práce sa objavujú sezónni pracovníci a brigádnici. "Práce na stavbách v lete ovplyvňujú okrem iného aj vysoké teploty," konštatoval. Ich vplyv sa podľa nebo zmenšuje tak, že pracovníci, ktorí robia na priamom slnku, majú častejšie prestávky, pracovné zmeny sú kratšie, niektoré činnosti sa presúvajú na skoré ranné alebo nočné hodiny.

Ak je to možné, pracuje sa v priestoroch s nižšími teplotami. Súčasne zamestnávatelia zabezpečujú pracovné podmienky vo vysokých teplotách v zmysle platnej legislatívy, uzavrel šéf zväzu stavebných podnikateľov.